Fasole cu usturoi si creveti

Printeaza

Fasole cu usturoi si creveti din: creveti prefierti, fasole boabe, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de masline, busuioc, menta, sare, piper.

Ingrediente:Fasole_cu_usturoi_si_creveti

  • 500 g creveti prefierti, completati
  • 100 g fasole boabe
  • 3 catei de usturoi
  • 4 rosii
  • 1 ardei capia
  • ulei de masline
  • busuioc
  • menta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Păstrăm fasolea 4-5 ore în apă rece. O limpezim bine şi o punem la fiert în 21 de apă, până se înmoaie. Decojim roşiile şi le tocăm cubuleţe. Tăiem ardeiul mărunt. Incingem 4 linguri de ulei de măsline şi prăjim roşiile şi ardeiul.

Când s-au pătruns, adăugăm boabele de fasole fiartă. Punem sare şi piper după gust şi căţeii de usturoi. Mai fierbem câteva minute.

Separat prăjim creveţii decojiţi în 2- 3 linguri de ulei de măsline, îi adăugăm peste fasole şi presărăm busuioc tocat şi frunze de mentă.

Fasole cu usturoi si creveti

Fasole_cu_usturoi_si_creveti

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.