Fasole frecata cu usturoi

Printeaza

Fasole frecata cu usturoi din: fasole, dafin, usturoi, ceapa, ulei, sare.

Ingrediente:Fasole_frecata_cu_usturoi

  • 500 g fasole uscată
  • 3-4 foi de dafin
  • 2 căţei usturoi
  • 4 cepe
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat în apă rece pentru o noapte. In ziua preparării se pune la fiert în apă rece, după ce a fiert circa 10-15 minute, se scurge din nou şi se toarnă apă fierbinte.

Se sărează, se adaugă foile de dafin, 1 ceapă şi usturoiul curăţate şi se fierbe până când fasolea se înmoaie.

Se strecoară, se păstrează zeama de fiert, se scot foile de dafin şi ceapa, iar fasolea se pasează prin sită sau în blender, adăugând zeamă de fiert, ca să se obţină o consistenţă cremoasă. Se mai potriveşte gustul cu sare.

Ceapa rămasă se taie după preferinţă, măruntă sau solzişori şi se rumeneşte în ulei. Fasolea frecată se serveşte cu mămăligă şi cu ceapa părgăluită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.