Fasole facalita

Printeaza

Fasole facalita din: fasole boabe, usturoi, sare, ulei si ceapa.

Fasole_facalita

 

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea boabe, o speli bine şi o pui la fiert, înlo­cuind apa de 2-3 ori cu apă fierbinte. Când fasolea este fiartă, o scurgi de zeamă (pe care o păstrezi).

Treci fasolea prin maşina de tocat sau prin blen­der. O amesteci cu usturoiul pisat sau zdrobit prin zdrobitor.

Baţi bine cu o lingură de lemn, turnând câte puţin din zeama rămasă de la fiert, până obţii consistenţa dorită. Serveşti fasolea pe farfurii, cu rondele de ceapă prăjită pe deasupra.

Fasole facalita

Fasole_facalita

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.