Fasole cu vin alb

Printeaza

Fasole cu vin alb din: fasole, ceapa, unt sau ulei, vin alb, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente:Fasole cu vin alb

  • două căni fasole albă boabe
  • 2 cepe medii
  • 2 linguri unt (ulei)
  • 1 cană vin alb
  • pătrunjel tocat (2 linguri)
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală, se pune la inmuiat de pe o zi pe alta şi se fierbe în apă cu puţină sare, apoi se strecoară din apa în care a fiert.

Ceapa se toacă şi se prăjeşte în unt (ulei), apoi se adaugă fasolea fiartă (eventual şi puţină zeamă în care a fiert, vinul, pătrunjelul, piperul şi sarea.

Se mai tine puţin la foc potrivit (circa 15 minute).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.