Fasole cu ulei de masline si suc de lamaie
PrinteazaFasole cu ulei de masline si suc de lamaie din: fasole borlotti, usturoi, roşie, salvie proaspătă, ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 340 g fasole borlotti înmuiată peste noapte
- 2 căţei de usturoi curăţaţi
- 1 roşie prunişoară
- un mănunchi mic de salvie proaspătă
- dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Clătiţi fasolea înmuiată şi adăugaţi usturoiul, roşia şi salvia. Acoperiţi cu apa rece. Aduceţi totul la fierbere, puneţi capacul şi lăsaţi să se facă la foc mic timp de 1 ora sau până fasolea devine moale.
Scurgeţi, aruncaţi roşia, salvia şi usturoiul şi puneţi din belşug dressing din ulei de mc sline şi suc de lămâie peste fasole. Gustaţi, pentru a mai asezona dacă e nevoie, şi serviţi-o caldă sau rece.
Pofta buna!