Fasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc

Printeaza

Fasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc din: fasole mare şi albă, rosii prunisoara, busuioc, ardei iuţi roşii, oţet din vin roşu, ulei de măsline extravirgin, sare, piper negru.

Fasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc

Ingrediente:

  • 340 g fasole mare şi albă lăsată la înmuiat peste noapte
  • 11 roşii prunişoara coapte medii/mari
  • 1 legătură mare de busuioc tăiat mare
  • 2 ardei iuţi roşii proaspeţi
  • 1 – 1 1/2 linguri de oţet din vin roşu
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Clătiţi fasolea înmuiată şi acoperiţi-o cu apă. Adăugaţi 1 roşie (acidul din roşie face coaja boabelor mai puţin dură). Aduceţi la fierbere, aco­periţi cratiţa şi ţineţi la foc mic.aproximativ 1 1/2 ore sau până se înmoaie.

Scoateţi codiţele celor 10 roşii rămase şi crestaţi capătul fiecăreia în formă de cruce. Puneţi-le în apă clocotită şi scoateţi-le destul de repede sau când le puteţi decoji. Curăţaţi seminţele, tăiaţi roşiile în bucăţi mari, puneţi-le într-un bol şi adăugaţi restul ingredientelor.

Strecuraţi fasolea mare şi albă fiartă (aruncaţi roşia fiartă cu ea) şi amestecaţi-o încet în marinata de roşii. Lăsaţi-o aproximativ 15 minute, aceasta îi va spori aroma. Serviţi-o caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.