Fasole cu costiţă afumată

Printeaza

Fasole cu costiţă afumată din: fasole alba, costita afumata, ceapa, morcov, patrunjel, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel, castraveti murati, varza alba murata.

Poate te intereseaza si:

 

Fasole cu costiţă afumată

Fasole cu costiţă afumată

Ingrediente:

  • 500 g fasole albă boabe
  • 400 g costiţă afumată
  • două cepe
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o lingură de ulei de floarea-soarelui
  • două linguri de pastă de tomate
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • castraveţi muraţi
  • varză albă murată

 

Preparare:

Fasolea se spală şi se pune la înmuiat cu o zi înainte.

Se scurge şi se lasă la fiert împreună cu cepele tocate mărunt, rădăcina de pătrunjel şi morcovul curăţate de coajă şi date pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Când fasolea este pe jumătate fiartă, se adaugă uleiul şi costiţa tăiată în bucăţi mai mici. Costiţa se foloseşte crudă, dar se poate prăji un pic într-o tigaie fără ulei.

Se lasă la fiert şi, când mâncarea este aproape gata, se adaugă pasta de tomate dizolvată cu puţină apă, sare şi piper după gust. Se mai lasă la fiert timp de zece minute, se opreşte focul şi se adaugă verdeaţă tocată mărunt.

Fasole cu costiţă afumată

Fasole_cu_costita_afumata

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • fasole cu costita
  • fasole cu costita afumata
  • fasole cu costita afumata reteta
  • fasole cu scarita afumata
  • fasole cu coasta afumata
  • fasole cu scarita
  • costita afumata cu fasole
  • fasole cu coaste afumate
  • fasole prajita cu costita
  • fasole cu costita reteta

3 comentarii

  1. Bianca Varlan

    A fost buna fasolea cu costita?

  2. Laverica Horescu

    Eu asa fac fasolea cu costita afumata:

    Ingrediente:

    500g costita (afumata)
    1 Kg fasole boabe (3 conserve)
    o ceapa
    un morcov (nu foarte mare)
    3 sferturi ardei gras(diferite culori)
    ulei si sare (ca la orice mancare)
    3 linguri de bulion

    Mod de preparare:
    Costita se taie cuburi si se prajeste in putin ulei, dupa care se pune separat. in untura obtinuta se caleste ceapa impreuna cu morcovul, dupa care ardeiul taiat cubulete. se adauga fasolea si costita si aproximativ o cana de apa (depinde cat e fasolea de fiarta). la final se pun 3 linguri de bulion.(paprika dupa gust).

  3. Arata bine, dar acum nu mai stiu ce reteta sa fac :))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.