Fasole boabe cu ciolan afumat

Printeaza

Fasole boabe cu ciolan afumat din: ciolan afumat, fasole, ceapa, morcovi, telina, bulion de rosii, cimbru, dafin, piper, sare, ulei.

Ingrediente:Fasole boabe cu ciolan afumat

  • 1 ciolan afumat
  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 2 linguri cu bulion de roşii
  • 2 crenguţe de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • 4 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Pregătiţi carnea: răzuiţi cu lama cuţitului tot şoriciul ca să îndepărtaţi fumul depus şi reziduurile; curăţaţi oasele mici şi spălaţi de 2-3 ori tot ciolanul afumat; puneţi carnea într-un vas cu apă rece cât s-o acopere după ce aţi tăiat mai multe felii pe lungul osului. Lăsaţi să stea 5-6 ore înainte de a o pregăti.

Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi cu apă rece şi după ce aruncaţi apa, lăsaţi fasolea în oală acoperită cu apă călduţă, pentru 5-6 ore.

Când fasolea s-a umflat, schimbaţi apa în care a stat, puneţi să fiarbă cu apă rece cât s-o acopere. Lăsaţi să dea în clocot câteva minute, aruncaţi apa şi umpleţi oala cu 4 măriri de apă (2 1) rece. Fierbeţi 1 oră la foc potrivit.

Curăţaţi legumele, tăiaţi-le julieu (felii mici) şi căliţi-le în ulei cald. Adăugaţi 1 pahar cu apă când ceapa s-a înmuiat şi lăsaţi să fiarbă 20 min. Puffeţi peste legume: cimbru, dafin, sare, piper.

Amestecaţi legumele cu fasolea, acoperiţi oala şi fierbeţi la foc potrivit.

Fierbeţi carnea în apă rece, aruncaţi apa după 2-3 min de fierbere, schimbaţi apa şi fierbeţi până se poate consuma. Treceţi carnea peste fasole, puneţi bulionul şi lăsaţi să fiarbă împreună 1/2 oră.

Serviţi mâncarea caldă, cu pâine de casă şi murături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.