Fasole batuta cu kaiser

Printeaza

Fasole batuta cu kaiser din: fasole, sare, piper, usturoi, ulei de floarea soarelui, boia dulce, otet balsamic, miere, cimbru, gogosari murati si kaiser.

Ingrediente:

  • 500 g fasole alba uscata
  • sare
  • piper negru macinat
  • o capatana de usturoi
  • 100 ml ulei de floarea soarelui

pentru ornat:

  • boia dulce
  • 1-2 linguri otet balsamic
  • 1-2 linguri miere
  • cimbru uscat si macinat
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • gogosari murati
  • 200 g kaiser

 

Mod de preparare:

Se alege şi se spală fasolea. Se lasă apoi câteva ore să se înmoaie în apă călduţă. Se pune să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare, schimbând apa de două ori, ca să se elimine toxinele. Se scoate în sită şi se lasă să se scurgă Se opreşte o cană de zeamă în care a fiert fasolea.

Fasolea fiartă se pasează cu blenderul si se adaugă zeama în care a fiert si ulei puţin câte puţin. Se potriveşte cu sare, piper si usturoi, după gust. Se pune în forme şi se lasă să se răcorească.

Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Separat, se căleşte kaiserul. Se adaugă oţetul şi mierea, cimbrul si, la final, boiaua. Se toarnă peste fasolea bătută şi se serveşte cu gogoşari muraţi.

Fasole batuta cu kaiser

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • fasole batuta cu kaizer
  • https://www restaurantedelux ro/fasole-batuta-kaiser html

2 comentarii

  1. Buna ideea asta de fasole batuta cu kaiser

  2. Nu am facut asa ceva pana acum, fasole cu kaizer… nu-mi surade

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.