Fasole batuta cu salata de varza rosie cu mar

Printeaza

Fasole batuta cu salata de varza rosie cu mar din: fasole, morcovi, telina, pastarnac, ulei, usturoi, sare, piper, ceapa, bulion, pasta de susan, varza rosie, otet, mere.

Ingrediente:Fasole batuta cu salata de varza rosie cu mar

  • 500 g fasole
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 250 ml ulei
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 cepe
  • 2 linguri de bulion
  • opţional 2 linguri pastă de susan

Pentru salată:

  • 1 varză roşie mică
  • 3 linguri oţet balsamic
  • 2 mere
  • ulei
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Pregăteşti fasolea bătută aşa: înmoi de seara fasolea în apă călduţă. A doua zi, o strecori şi o pui la fiert. Arunci apa după 10 minute şi o schimbi de alte două ori, la interval de 30 de minute, de fiecare dată ai grijă să fie apă fierbinte.

Pui fasolea din nou la fiert, în apă caldă uşor sărată, cu ceapa şi rădăcinoasele. Le fierbi până se înmoaie, după care le scurgi şile mixezi în blender împreună cu uleiul, usturoiul curăţat, sare şi piper după gust. Pentru o pastă mai fluidă, poţi să mai adaugi lichid în care au fiert legumele.

Opţional, mai poţi adăuga 2 linguri pastă de susan, care i îi dă un gust deosebit, i încingi uleiul şi căleşti 2 cepe tăiate solzişori.

Adaugi bulionul, sare, piper şi le mai căleşti puţin

Pregăteşti salata aşa:

Razi varza sau o tai fideluţă, o pui într-un castron, adaugi sare şi o freci bine. Storci varza de zeamă şi o pui în alt vas. Pui pe foc un vas cu puţină apă şi 3 linguri oţet balsamic. Laşi să dea în clocot, apoi opăreşti varza roşie. O scurgi repede §i, după ce s-a răcit, o amesteci împreună cu 2 mere curăţate de coajă şi tăiate cuburi, ulei şi piper după gust. O serveşti alături de fasolea bătută.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.