Fasole batuta, cu legume

Printeaza

Fasole batuta, cu legume din: fasole boabe, morcov, gogosar, ardei capia, usturoi, ceapa, sare, ulei, pasta de ardei capia, pasta de tomate.

Ingrediente:Fasole_batuta_cu_legume

  • 500 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 ardei capia
  • 1 capatana de usturoi

pentru garnitura de ceapa:

  • 4 cepe
  • sare si ulei (pentru calit ceapa)
  • 4 linguri pasta de ardei capia sau suc de rosii
  • 1 lingurita pasta de tomate

 

Mod de preparare:

Speli fasolea şi o laşi la înmuiat de seara. A doua zi pui la fiert fasolea şi, după ce a dat în cHocot, o scurgi şi o fierbi din nou în apă fierbinte cu puţină sare, împreună cu morcovul, gogoşarul şi ardeiul capia, tăiate felii.

Când fasolea este fiarta bine, o scurgi de apă şi o pui în blender împreună cu legumele cu care a fiert, până rezultă o pastă fină. Dacă doreşti, mai poţi adăuga din apa în care au fiert legumele,
sare şi usturoiul pisat.

Pui fasolea în boluri şi o serveşti cu ceapă călită, pe care o aşezi deasupra.

Pregăteşti aşa garnitura de ceapă: In loc să o prăjeşti, poţi căli cea¬pa în ulei şi un strop de apă, iar atunci când este moale, adaugi 4 linguri de pastă de ardei capia sau suc de roşii, în care desfaci 1 linguriţă de pastă de tomate.

Fasole batuta, cu legume

Fasole_batuta_cu_legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/fasole-batuta-cu-legume html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.