Fasole batuta cu garnitura

Printeaza

Fasole batuta cu garnitura din: fasole boabe, pastarnac, ceapa, morcov, sare, ceapa, ulei, usturoi, bulion, piper.

Ingrediente:Fasole_batuta_cu_garnitura

  • 1 kg fasole boabe
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • sare

pentru garnitura:

  • 2 cepe mari
  • 1 ceasca mare ulei
  • 1 capatana usturoi
  • 2 bulion
  • 5-10 boabe piper

 

Mod de preparare:

Pentru garnitură, cureţi 2 ce­pe mari, le tai mărunt şi le că­leşti în trei sferturi din canti­tatea de ulei, la foc mic, cu va­sul acoperit. Torni peste cea­pă 2-3 linguri cu apă când nu mai are sos. Adaugi 3-4 căţei de usturoi tăiaţi fin, boabe­le de piper şi bulionul desfă­cut într-un pahar cu apă rece.

Laşi sosul să fiarbă acoperit încă 15 minute. Treci prin sită sau pasezi fa­solea şi legumele cu care a fiert, apoi le freci cu usturoiul rămas bine pisat, sare, după gust, şi restul de ulei (1-2 lin­guri).

Aşezi pasta într-un cas­tron adânc, torni ceapa călită şi laşi la rece minimum 1 oră. Serveşti fasolea, dacă vrei, cu felii de pâine proaspătă sau prăjită.

Fasole batuta cu garnitura

Fasole_batuta_cu_garnitura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.