Fasole batuta cu castraveciori murati

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole batuta cu: ceapa alba, ceapa rosie, usturoi, gogosar, morcov, telina, zahar, ulei, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roşie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 gogoşar
  • 1 morcov
  • 1 felie de telină
  • 1 linguriţă zahăr
  • 200 ml ulei
  • 1 crenguţă de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Laşi fasolea la înmuiat de seara până dimineaţa în apă rece. O clăteşti, o acoperi cu apă şi o fierbi. Schimbi apa de două ori şi o înlocuieşti de fiecare dată cu apă caldă. In cea de-a treia apă adaugi sare şi o fierbi până este bine pătrunsă.

Separat, cureţi şi tai, du­pă preferinţă, ceapa roşie, gogoşarul, morcovul, ţelina şi le căleşti cu două linguri de ulei şi o lingură de apă, până se înmoaie bine, apoi le torni peste fasole. Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi cren­guţa de cimbru şi le fierbi îm­preună încă 10 minute, apoi laşi să se răcorească.

Scoţi crenguţa de cim­bru deoparte, mixezi sau pre­sezi fasolea şi zarzavaturile până se transformă în piure fin. Freci fasolea cu ulei, tur­nat câte puţin, ca la maione­ză. La sfârşit, adaugi usturo­iul zdrobit şi aşezi pasta de fasole într-un castron.

Separat, tei ceapa al­bă felii subţiri, presari deasu­pra zahăr şi o caramelizezi într-o tigaie încinsă, apoi o torni peste fasolea din castron. O serveşti cu castraveciori mu­raţi sau altă salată preferată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.