Fasole bătută cu boia

Printeaza

Fasole bătută

Ingrediente:Fasole bătută cu boia

  • 600-700 g fasole boabe
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură boia de ardei
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa în apă rece. A doua zi, se spală de câteva ori şi se pune la fiert. După câteva clocote, se schimbă apa, se umple vasul din nou cu altă apă fierbinte şi se fierbe până este aproape gata.

Se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul. După ce au fiert, se mixează şi se aşază într-un castron mare.

Ceapa tocată mărunt se căleşte bine cu apă, ulei şi boiaua de ardei dulce. Se potriveşte de sare şi se gratinează fasolea pe deasupra. Se serveşte cu salată de ardei copţi.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Este bestiala cu putina ceapa calita deasupra

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.