Fasole batuta cu ardei capia

Printeaza

Fasole batuta cu ardei capia din: fasole, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Fasole batuta cu ardei capia

  • 500 g fasole uscată
  • 1-2 căpăţâni usturoi
  • 1 kg ceapă
  • 2-3 ardei kapia copţi
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Fasolea se alege de eventualele impurităţi, se spală în câteva ape şi se lasă la înmuiat peste noapte. Se pun la fiert 2-3 litri de apă.

Când apă a început să fiarbă, se toarnă peste fasolea scursă de apa în care a stat peste noapte. Se pune la fiert pentru 5 minute de când începe să clocotească. Se înlătură spuma formată. Intre timp se pun iar la fiert alţi 2-3 litri apă.

Se scurge fasolea de apa în care a fiert şi se adaugă una nouă. Trebuie adăugată mereu apă fierbinte pentru a nu opri procesul de fier­bere. Se procedează ca şi în prima tură şi ne pregătim şi pentru a treia tură.

Se pune iar apă la fiert pentru a patra tură de fiert şi ultima. Ultima tură ar fi de preferat să se facă într-o oală de presiune pentru a înjumătăţi timpul de fierbere. Cât timp fasolea fierbe, pregătim ceapa.

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă cu un praf de sare (pentru a se înmuia) şi se condimentează cu cimbru, măghiran sau oregano. Se pune într-o tavă de yena şi se stropeşte cu ulei de măsline (4-5 linguri).

Se acoperă cu capac sau folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 30 de minute, la foc mare. Apoi se îndepărtează capacul sau folia, se adaugă ardeii kapia copţi, tăiaţi fideluţă, şi se amestecă bine.

Se dă din nou la cuptor pentru alte 30 de minute, se amestecă din 10 în 10 minute.

Dacă între timp fasolea a fiert, se scurge de apă, dar se păstrează 1 cană de zeamă. Se pasează fasolea şi în funcţie de consistenţa dorită, se adaugă din zeama în care a fiert.

Se adaugă usturoi pisat, sare şi ulei de măsline. Se amestecă bine. Fasolea bătută se pune într-un castron. Deasupra se în­tinde ceapă prăjită pe toată suprafaţa.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.