Fasole alba cu carnati

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole alba cu carnati afumati, ceapa, ulei, bulion, cimbru uscat, piper.

Ingrediente:Fasole alba cu carnati

  • 250 g fasole albă cu bob mare
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură bulion
  • 300 g cârnati afumaţi
  • cimbru uscat
  • piper

 

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spală şi se lasă la înmuiat în apă cu o seară înainte de a fi prepa­rată. A doua zi, se scurge şi se pune la fiert cu apă rece. După 15 minute, se scurge fasolea, se acoperă cu apă caldă şi se fier­be 30 de minute.

Separat, se căleşte ceapa to­cată mărunt în uleiul bine încins, se adaugă 2-3 linguri de apă, cârnaţii tăiaţi bucăţi şi, după ce se rumenesc uşor, se toarnă ceapa şi carnaţii peste fasole.

Se condimentează cu cimbru, piper condimente uscate de legume, du­pă gust. Se adaugă bulionul şi se mai lasă să fiarbă împreună 15 minute.

Fasole alba cu carnati

Fasole alba cu carnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.