Farfalle cu şuncă si varză

Printeaza

Farfalle cu şuncă si varză

Ingrediente:Farfalle cu sunca si varza

  • 250 g farfalle (fundiţe)
  • sare
  • 800 g varză proaspătă
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 4 linguri de oţet din vin
  • 150 g şuncă de Praga feliată
  • piper
  • un pic de chimen şi de coriandru
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 ouă
  • 200 g smântână
  • 1 lingură de amidon
  • 200 ml lapte
  • nucşoară rasă
  • boia iute
  • 200 g brânză rasă  emmentaler
  • unt pentru uns
  • folie de aluminiu

Mod de preparare:

Fierbi pastele în suficientă apă, conform indicaţiilor de pe pachet, apoi le scurgi bine. Incălzeşti cuptorul la 170°. Varza o tai în sferturi, scoţi cotorul şi o tai din nou în bucăţi mari. Ceapa o tai tot în bucăţi mari. încingi untul într-o cratiţă mai mare şi căleşti ceapa cam 3 minute.

Pui şi zahărul, îl caramelizezi şi stingi cu oţet. Laşi un pic la fiert. Adaugi varza, o amesteci bine cu siropul şi o laşi la înăbuşit 10 minute, la foc potrivit. Amesteci din când în când. Intre timp rupi şunca în bucăţele, o amesteci cu pastele şi varza, pui sare, piper, chimen şi coriandru.

Baţi gălbenuşurile şi ouăle întregi cu smântână, amidonul şi laptele, apoi pui sare, piper, nucşoară şi boia. Ungi cu unt o formă de copt termorezistentă şi presari nişte brânză. Răstorni în vas amestecul de farfalle şi varză, pui deasupra şi restul de brânză şi torni sosul de ouă cu smântână.

Acoperi vasul cu folie de aluminiu şi îl bagi la cuptor pentru 30 de minute. Scoţi folia de aluminiu, măreşti temperatura în cuptor şi mai pui sufleul la copt 15 minute, până se rumeneşte şi devine brun-auriu. Trebuie adus la masă după ce s-a răcit un pic.

Farfalle cu şuncă si varză

Farfalle cu sunca si varza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.