Farfalle cu creveti, legume si lamaie
PrinteazaFarfalle cu creveti, legume si lamaie din: paste farfalle, creveţi decorticaţi, roşii cherry, ridichi, frunze de salată verde, ulei de nuci, ulei de turnesol, zema de lamaie.
- 400 g paste farfalle
- 600 g creveţi decorticaţi
- 200 g roşii cherry
- 1 legătură de ridichi
- câteva frunze de salată verde
- 2 linguri ulei de nuci
- 2 linguri ulei de turnesol
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune la fiert o oală mare cu apă sărată. Se pun paste şi se fierb conform indicaţiilor de pe pachet, al dente. Se scurg de apă şi se spală sub jet de apă rece. Se lasă în strecurătoare până se scurg bine de apă.
Se spală ridichile şi se taie rondele. Roşiile cherry se taie jumătăţi. Salata se spală şi se rupe în bucăţi.
Se amestecă cele două tipuri de ulei cu zeama de lămâie. Se dă cu sare şi piper. într-un castron, se amestecă pastele, roşiile cherry, rondelele de ridichi, salata verde şi creveţii.
Se toarnă deasupra sosul şi se amestecă bine. Se serveşte imediat, ca antreu sau fel principal.
Farfalle cu creveti, legume si lamaie
Pofta buna!