Farfalle all’Italia cu rosii uscate, busuioc si parmezan

Printeaza

Farfalle all'Italia cu rosii uscate, busuioc si parmezan

Farfalle all’Italia cu rosii uscate, busuioc si parmezan

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 30 g rosii uscate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml supa de legume
  • 500 g farfalle
  • Sare, piper
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura amidon
  • 75 g parmezan proaspat razuit
  • 1 lingura otet balsamic
  • ½ legatura busuioc

Preparare:

Curatati ceapa si taiati-o pestisori. Taiati rosiile uscate fasii fine. Incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei si caliti rosiile si ceapa amestecand continuu. Stingeti cu supa, dati odata in fiert, puneti deoparte.

Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt aproape gata adaugati untul si celelalte 2 linguri de ulei de masline in amestecul cu rosii, apoi lasati-l sa fiarba din nou. Pasati-l si ingrosati-l cu amidon.

Incorporati parmezanul si condimentati sosul cu sare, piper si otet balsamic, dupa gust. Spalati busuiocul si taiati-i frunzulitele fasii fine. Rasturnati pastele intr-o strecuratoare, lasati-le sa se scurga si asezati-le in farfurii sau castroane.

Turnati peste ele sosul deja preparat si presarati cu busuioc. Ornati cu crengute de busuioc si rozmarin.

Farfalle all’Italia cu rosii uscate, busuioc si parmezan.jpg

Pofta buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.