Falafel aromat

Printeaza

Falafel aromat din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi, faina.

Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania.

Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece nu conține carne sau ingrediente de origine animală.

Năut sau fasolea: Aceasta este componenta principală a falafelului și furnizează proteine, fibre și nutrienți esențiali.

Condimente și ierburi: Printre cele mai comune condimente folosite se numără coriandru, pătrunjel, usturoi, chimion, turmeric, coriandru măcinat, sare și piper. Acestea oferă falafelului gustul său specific și aromat.

 

Ingrediente:Falafel aromat

  • 250 g năut înmuiat peste noapte
  • 1 ceapă tocată
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 2 linguri coriandru tocat
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă boia iute
  • 4 căţei de usturoi tocati
  • 1 linguriţă chimion
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 4-6 linguri făină

 

Mod de preparare:

Năutul se poate fierbe o oră sau poţi să-l dai la blender, după ce l-ai hidratat o noapte, cu ceapă, coriandru, usturoi, ardei iute şi chimion.

Se adaugă bicarbonat la pasta obţinută şi se amestecă puţin; se adaugă bulgur sau făină şi se frământă cu mâna.

Se pot prăji imediat sau se pot lăsa la frigider peste noapte.

După ce se prăjesc bulgării de falafel, se taie pâinicile pita până la jumătate, cât să se formeze un buzunăraş, care se umple apoi cu falafel, roşie, ceapă, ardei verde şi murături.

Se adaugă din plin tahini.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.