Fajitas cu pui

Printeaza

Fajitas cu pui din: ardei gras, ceapa rosie, paprika afumata, chimion, limes, sare de mare piper negru, tortillas, smantna, guacamole, branza cheddar, ardei iute, rosii, coriandru, sare de mare, piper, lime si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 2 piepti e pui fara oase si piele
  • 1 lingrita paprika afumata
  • 1 praf de chimion macinat
  • 2 limes
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 turte mexicane din faina de grau (tortillas)
  • 150 ml de smantana sau iaurt natural
  • 230 g de guacamole
  • 100 g de branza Cheddar

pentru sosul salsa:

  • 1/2 – 1 ardei iute rosu proaspat
  • 15 rosii coapte
  • 1 legatura mica de coriandru proaspat
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 1 lime
  • ulei de masline extravirgin

 

Mod de preparare:

Pune bucăţile de ardei, ceapa şi bucăţile , de pui într-un vas cu paprika şi chimionul.; Stoarce peste ele zeama de la o jumătate de lime, stropeşte cu puţin uleide măsline, asezonează şi amestecă bine. Lasă-le deoparte să se marineze timp de 5 minute, până faci sosul de salsa.

Toacă mărunt ardeiul iute. Tae în bucăţi mari roşiile şi coriandrul cu tulpini cu tot. Pune ardeiul iute şi roşiile într-in al doilea vas cu un praf zdravăn de sare şi piper şi cu zeama de la o lime. Adaugă o lingură zdravănă de ulei de măsline extravirgin şi amestecă apoi coriandrul tocat

Cu ajutorul unui cleşte, pune toate bucăţile de ardei gras, ceapă şi pui în tigaia încinsă şi lasă-le până la 8 minute, când puiul devine auriu şi este pătruns. Pentru că tigaia va fi foarte fierbinte, întoarce mereu bucăţile de pui şi de legume, să nu se ardă – vrem doar să se prăjească uşor şi să aibă o aromă plăcută.

Incălzeşte tortillas în cuptorul cu microunde sau într-o tigaie uscată şi încălzită. Pune-le pe câte o farfurie. La masă, cu grijă, poţi să serveşti în farfurii pui şi legume direct din tigaia grill, dar asigură-te că pui tigaia pe un suport, ca să nu ardă faţa de masă. Taie lime rămasă în două şi stoarce zeama peste ingredientele care sfârâie în tigaie.

Serveşte-le alături de cupe pline cu smântână, guacamole şi brânză Cheddar, o râzătoare şi proaspătul sos salsa.

Fajitas cu pui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. mi-ai facut o poftaaaaaaaaaaaaaaaaaaa offff 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.