Fajita fierbinte de vită

Printeaza

O reteta delicioasa de fajita fierbinte de vita din: zeama de lamaie verde, praf de chilli, oregano, coriandru, piper negru, muschi de vita, ceapa, ardei, coriandru verde, foi de tortilla si frunze de salata.Amestecul de legume pentru această fajita asigură dublul necesarului zilnic de vitamina C. Aceasta este un antioxidant ce imunizează organismul împotriva a numeroase boli.

Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate şi se presupune că are un rol în rata scăzuă de infarcte şi de accidente cerebrale în ţările mediteraneene. Studiile au demonstrat că înlocuirea grăsimilor saturate cu ulei de măsline contribuie la scăderea colesterolului.

Ingrediente:Fajita fierbinte de vită

  • 4 linguriţe zeamă de lămâie verde
  • 1 linguriţă praf de chilii
  • 3/4 linguriţă oregano uscat
  • 3/4 linguriţă coriandru măcinat
  • piper negru după gust
  • 350 g muşchi de vită bine curăţat
  • 2 cepe mari tăiate în bucăţi mari
  • 2 ardei mari roşii tăiaţi fâşii pe lungime
  • 4 linguri coriandru verde tocat fin
  • 4 foi de Tortilla de 18 cm în diametru
  • 250 g frunze de salată verde simplă sau creaţă tăiate fâşii

 

Mod de preparare:

Se pun într-un castron mediu zeama de lămâie verde, praful de chilii, oregano, coriandrul şi piperul negru. Se pun bucăţile de carne într-un castron puţin adânc şi se toarnă peste ele 2 linguri din sosul de mai sus; se întoarce carnea pe ambele părţi. Se lasă să se marineze cât se frig legumele.

Se încălzeşte grătarul din cuptor la mediu. Se unge o tavă cu puţin ulei de măsline. Se aşază bucăţile de ceapă şi de ardei cu partea cu pieliţe în sus. Se frig aproximativ 10 minute sau până ardeii s-au înnegrit iar ceapa a căpătat o culoare aurie.

Se scot din cuptor. După ce s-au răcit suficient, se curăţă ardeii de pieliţe şi se taie în fâşii groase. Se adaugă ceapa şi ardeii în restul de sos de marinată împreună cu coriandrul verde şi se amestecă bine.

Se frige carnea aproximativ 4 minute pe fiecare parte sau în funcţie de cât doriţi să fie de pătrunsă. Se lasă să se răcească aproximativ 5 minute înainte de a o tăia fâşii mai subţiri. Se pun foile de Tortilla la grătar şi se coc aproximativ 15 secunde pe fiecare parte sau până când se rumenesc.

Se aşază fâşiile de carne, ardeii şi ceapa, salata, iaurtul şi foile de Tortilla în boluri, pentru ca fiecare să-şi pregătească singur Tortilla.

Variante: Se înlocuieşte muşchiul de vită cu 2 piepţi de pui fără pielite şi dezosati, de 140 g fiecare. Se taie carnea de pui în făşii de 1 cm şi se prăjeşte 5 minute sau până s-a pătruns în 2 linguri de ulei de măsline. Se asortează mai bine cu ardei portocalii sau galbeni în loc de roşii. Se rulează amestecul cu carne în frunze mari de salată în loc de foi de Tortilla.

Fajita fierbinte de vită

Fajita fierbinte de vită

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.