Fagioli all’Olio
PrinteazaFagioli all’Olio din: fasole, apa, ulei de masline, usturoi, salvie, sare, piper.
- două căni de fasole albă (boabe)
- opt căni de apă
- două-trei linguri de ulei de măsline extravirgin
- doi căţei de usturoi
- patru frunze de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat din seara precedentă, apoi se spală în mai multe ape şi se pune într-n vas mare. Se adaugă apa, două linguri de ulei de măsline, usturoi, salvie, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se reduce focul după ce a dat în clocot şi se mai lasă încă două ore.
Fasolea este gata când pieliţa ei se poate desface uşor, iar miezul este moale şi cre- mos. Se lasă o oră în apa în care a fiert, apoi se strecoară, se adaugă sare, piper, ulei de măsline. Unii adaugă în această mâncare şi ardei roşu, dulce, tăiat julien. Ardeiul poate fi adăugat fie de la început la fiert, fioe către sfârşit, pentru a rămân al dente.
Fagioli all’Olio
Pofta buna!