Evian Punch Cocktail
PrinteazaEvian Punch Cocktail
Bază alcoolică – nici una
Pahar – goblet mare
Categorie – No-alcool drinks
Decoraţiune – 2 felii de ananas pe margine şi cireşe verzi
Se serveste la orice oră
Ingrediente
- 80 g suc de mărar
- 50 g suc de morcovi
- 70 g suc de mere
- 40 g ananas tăiat în bucăţi
- 30 g apă Evian
Cocktailul apare în 1996, din imaginaţia lui Andrea Cartapatti, de la Hotel Cipriani din Veneţia, primind trofeul pe care-l oferise Societatea Apelor Minerale Evian. Manifestarea, ajunsă la a şaptea ediţie, s-a desfăşurat, conform tradiţiei, în oraşul francez Evian-les-Bains. pe malul lacului Geneva, lângă prestigiosul Hotel Royal. Cocktailul. datorită proprietăţilor sale dietetice şi terapeutice, datorate ingredientelor pe care le conţine, nu este numai un aliment hrănitor pentru dimineaţă, ci este preferat şi de sportivii care îl consumă în timpul activităţilor specifice.
Preparare:
Se amestecă la viteză mare, timp de circa douăzeci de secunde, sucul de mărar, cel de morcovi şi cel de mere cu bucăţile de ananas, într-un blender cu puţină gheaţă sfărâmată. Se toarnă în paharul goblet şi se adaugă apa Evian. La sfârşit, se decorează cu felioarele de ananas, cireşele verzi şi paie.