Espresso – un stimulant grozav

Printeaza

Espresso este o cafea neagră tare, servită în cantităţi mici, care a fost inventată la mijlocul secolului XIX, de către un tehnolog francez pe nume Edouard Loysel de Santais, care a prezentat la Expoziţia din Paris o maşină de preparat cafea, cu o capacitate de producţie de nu mai puţin de 2000 de ceşti pe oră.

Se numeşte espresso pentru că apa fierbinte este adusă, cu ajutorul presiunii, deasupra cafelei fin măcinate. Datorită cantităţii mici de apă rezultă o cafea neagră tare, care combină vigoarea cofeinei cu un gust echilibrat, bine rotunjit şi uşor amar.

Cafeaua espresso este un stimulant grozav, savurată în încheierea unei mese sau în cursul unei dimineţi sau după-amieze la serviciu.

în Italia, espresso se bea de obicei într-o cantitate mică numită solo. In America de Nord, doppio, espresso dublu, a devenit din ce în ce mai îndrăgit în cafenele şi restaurante.

Una dintre caracteristicile marcante ale unui espresso bun este stratul subţire de spumă maronie de la suprafaţă, care în limbajul de specialitate este numit crema şi care se formează datorită uleiurilor naturale şi a zaharurilor conţinute de cafea.

 

Espresso

Espresso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.