Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn

Printeaza

O reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake.

Ingrediente:Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn

  • 400 g bucati macre de escalop de vitel
  • 2 linguri faina alba, asezonata cu sare si piper
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita ghimbir, tocat fin
  • 250 g ciuperci urechi de lemn, taiate fin
  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri sake, sherry sau vermut sec

 

Mod de preparare:

Se pune escalopul de vitel intre doua foi de hartie pentru cuptor sau doua folii alimentare si se bate bine cu un facalet, pana cand se aplatizeaza usor. Se da prin faina asezonata cu sare si piper, scuturandu-se de surplusul de faina si se lasa deoparte. Se repeta cu restul de 7 bucati.

Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare, care nu lipeste. Se asaza bucatile de escalop si se rumenesc 2-3 minute pana cand devin maronii, apoi se intorc pe cealalta parte si se frig alte 2-3 minute. Daca este nevoie, escalopul se poate prepara in doua transe. Se impart la 4 si se pastreaza la cald.

Se adauga restul de ulei in tigaie si se infierbanta. Se adauga usturoiul si ghimbirul si se prajesc 30 de secunde.

Se pun ciupercile, sosul de soia, 100 ml de apa si sake-ul, sherry-ul sau vermutul, fierbandu-se 2-3 minute cat sa se faca ciupercile si sa scada sosul.

Se pun ciupercile si sosul peste bucatile de escalop si se serveste.

Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn

Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.