Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar, otet balsamic, sare si piper.
Poate te intereseaza si Escalop de vitel cu sos de ciuperci
- 800-900 g foie gras (ficat) de raţă
- 4 pere
- 20 g unt
- 50 g zahăr
- 5 linguri oţet balsamic
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă perele de coajă, taie-le sferturi şi căleşte-le uşor într-o tigaie cu unt. Adaugă zahărul şi caramelizează-l. Taie ficatul în patru felii egale, pune sare şi piper, după gust, şi prăjeşte-le foarte puţin pe ambele părţi.
Toarnă oţetul balsamic într-o crăti- cioară şi lasă-1 să fiarbă până când scade la jumătate, apoi adaugă unt cât o nucă pentru ca sosul să capete luciu.
Pune perele pe farfurii, aşază deasupra feliile de foie gras şi toarnă sosul de oţet balsamic.
Variante: Poţi prepara perele în cuptor chiar mai bine decât în tigaie, procedând în felul următor: presară perele cu zahăr, pune-le într-o folie de aluminiu, adaugă ierburi aromatice proaspete, strânge folia şi coace-le în cuptorul încălzit la 180° C timp de 20 de minute.
Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic
Poftă bună!