Escalop de vitel

Printeaza

Escalop de vitel

Ingrediente:Escalop de vitel

  • 1,500 kg carne de la rinichi
  • 2 linguri unt sau untură
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Escalopele de viţel se obţin din car­nea de la rinichi, corespunzătoare muş­chiului de vacă. Tăiem carnea în bucăţi, o netezim îa şervet cu ciocanul, la fel ca pe biftec, ca să capete o formă ro­tundă şi o prăjim în grăsime.

Escalopele natur se prepară ca şi bif­tecul, în tigaie pe aragaz sau la grătar. Se pot face şi pane, bătute în ou şi pes­met, apoi prăjite.

Servim cu macaroane fierte, presărate cu caşcaval, în general însă le servim cu garnitură de zarzavat şi cu sosuri închise şi picante, zeamă de carne corcentrată, sos de unt cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.