Escalop de pui cu morcovi

Printeaza

Escalop de pui cu morcovi din: piept de pui, vin, telina, dafin, morcovi, rosii, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Escalop de pui cu morcovi

  • 400 ml supă de pui
  • 100 ml vin alb
  • 1 tijă de ţelină, tăiată mărunt
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 frunză de dafin
  • 4 piepţi de pui, fără piele şi os
  • 1 mână de morcovi baby curăţaţi
  • sare şi piper
  • 16 roşii cherry, înjumătăţite şi uşor sărate pentru a extrage sucul
  • 1 mănunchi de frunze de busuioc
  • 2 felii de lămâie, tăiate mărunt

 

Mod de preparare:

Pune supa de pui si vinul într-o cratită, adaugă ţelina şi ierburile. Pune pieptul de pui şi fierbe uşor timp de 10 minute, până când carnea este pătrunsă.

Scoate carnea din supă si tine-o la cald, învelită în folie.

Adaugă morcovii în oala cu supă şi fierbe-i până se înmoaie, aproximativ 10 minute. Scoate-i şi lasă-i deoparte. Fierbe supa până când se reduce la jumătate, apoi asezonează.

Pentru a servi, feliază carnea si aranjeaz-o pe un platou alături de morcovi. Pune deasupra roşiile, frunzele de busuioc si lămâia tăiată mărunt, apoi stropeşte cu 1 -2 linguri din sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.