Escalop de curcan, cu ciuperci

Printeaza

Escalop de curcan, cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, smantana, arpagic, ulei de masline, unt, sare, piper.

Ingrediente:Escalop de curcan, cu ciuperci

  • 6 bucăţi de carne de curcan (ca de şniţel)
  • 500 g ciuperci
  • 150 ml smântână
  • 1 legătură de arpagic
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi se taie în sferturi. Se toacă arpagicul. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pun ciupercile şi se călesc la foc iute.

Se presară sare şi pi­per, jumătate din arpagic, apoi se adaugă smântână proaspătă. Se amestecă şi se lasă la foc foarte mic, 10 minute.

Se topeşte untul într-o tigaie. Se pun bucăţile de carne de curcan şi se rumenesc la foc iute, pe ambele părţi. Se dă focul mai mic şi se mai prăjesc 15 minute, întorcând carnea regulat pe ambele părţi.

Se repartizează ciupercile pe farfurii, se adaugă escalopul, se presară restul de arpagic şi se serveşte imediat.

Escalop de curcan, cu ciuperci

Escalop de curcan, cu ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.