Escalop cu carne de vitel si ulei de masline

Printeaza

Escalop cu carne de vitel si ulei de masline din: carne de vitel, lamaie, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Escalop cu carne de vitel si ulei de masline

  • 400-500 g carne macră de viţel tăiată în felii
  • 2 lămâi zemoase
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

într-un castron, combinaţi zeama de lămâie cu puţin ulei şi piper.

Separat, sotaţi feliile de carne şi uniformizaţi-le cu un cio­can de lemn, apoi lăsaţi-le la marinat, cel puţin 30-45 de minute, punându-le în lichidul cu zeamă de lămâie.

într-o tigaie mare, din teflon şi cu fund dublu, rumeniţi feliile de carne pe toate feţele, apoi aşezaţi-le pe un platou cald.

Puneţi tigaia din nou pe foc şi, în lichidul format, adăugaţi zeama de lămâie rămasă. Omogenizaţi şi înfierbântaţi acest sos, după care turnaţi-l peste bucăţile de carne.

Decoraţi bucatile de carne cu pătrunjel tocat fin şi coajă de lămâie rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.