Porumbei cu arpagic caramelizat din: porumbei, dafin, usturoi, sare, piper, morcov, arpagic, vin, zahar. Ingrediente: 2 porumbei tineri 2 foi de dafin 2 căţei de usturoi sare piper 1 morcov 250 g arpagic murat 100 ml vin roşu 1 lingură zahăr 50 ml supă (în care au fiert porumbeii) 50 ml ulei Mod de […]
El hamam de aroussa
PrinteazaNumele acestei mâncări se traduce „porumbeii miresei”.
In seara nunţii, tinerilor însurăţei evrei din Maroc li se servesc în mod tradiţional doi porumbei grăsuţi, umpluţi cu diferite ingrediente dulci, pentru a avea, astfel, o viaţă dulce, plină de fericire.
Pentru ca mâncarea să iasă perfect, este nevoie de doi porumbei foarte tineri, a căror carne delicată, să aibă şi puţină grăsime.
Fiind umpluţi, porumbeii devin mai consistenţi şi se transformă într-un preparat festiv, mai ales dacă înainte de a-i umple au fost dezosaţi.
Porumbeii se umplu cu o compoziţie formată din ceapă şi orez fiert, la care se adaugă carne de vită sau de viţel măcinată, prune uscate tăiate mărunt, caise, stafide, nuci şi migdale.
Compoziţia se condimentează cu piper, nucşoară, coajă de nucşoară, ghimbir şi scorţişoară. Atât timp cât porumbeii sunt în cuptor, se prepară un sos din ceapă călită, asezonată cu piper şi coajă de nucşoară.
Pentru a echilibra gustul dulce-acrişor al sosului se adaugă miere şi suc de lămâie. In plus, în sos se pune şofran, care îi dă o culoare şi o aromă cu adevărat somptuoase.
Porumbeii se garnisesc cu migdale prăjite; în multe culturi, migdalele sunt considerate simboluri ale fertilităţii.
El hamam de aroussa
Poate iti place si:
Porumbei cu sos tomat
Porumbei cu sos tomat din: porumbei, unt, vin, rosii, sare, piper. Ingrediente: 4 porumbei 4 linguri unt 1 pahar vin 4 roşii sare piper Mod de pneparare: Porumbeii se spală şi se curăţă bine. Se prăjesc, pe toatte feţele, în unt. Se stropesc cu vin şi se adaugă roşiile trecute priin maşină. Se sărează, […]
Porumbei umpluti cu carne
Porumbei umpluti cu carne din: porumbei, carne tocata de vitel, ou, ceapa, unt, sare, piper, patrunjel, paine. Ingrediente: 4 porumbei 200 g carne tocată de viţel 1 ou 1 ceapă 2 linguri unt sare piper pătrunjel verde, tocat pâine Mod de preparare: Porumbeii se curăţă, se golesc la interior, se spală şi se sărează. Carnea […]
Porumbei cu struguri albi
Porumbei cu struguri din: porumbel, struguri, ulei, slanina. Ingrediente: 1 porumbel 125 g struguri albi 2 linguri ulei de măsline 4 felii slănină Mod de preparare: Porumbelul se curăţă bine, se spală şi se umple cu boabele de strugure. Se înfăşoară în feliile lungi şi subţiri de slănină şii se aşează într-o cratiţă cu […]