Ecleruri cu cappuccino

Printeaza

O reteta delicioasa de ecleruri cu cappucino din: lapte integral, unt, faina normala, zahar fin, oua, zahar pudra, extract de vanilie, cafea, samantana si zahar pudra.

Ingrediente:Ecleruri cu cappuccino

  • 50 ml lapte integral
  • 100 g unt nesarat
  • 120 g faina normala
  • 1 lingura zahar fin
  • 3 oua batute
  • 115 g de zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingurita de cafea pentru espresso, pentru glazura si 1 lingura dizolvata in 2 lingurite de apa clocotita, pentru umplutura
  • 600 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita de zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se pun 200 ml de apa, laptele si untul intr-o craticioara si se aduc la fierbere, pana ce untul s-a topit complet. Se mareste focul ca sa clocoteasca. Se cerne faina, se adauga un varf de cutit de sare, apoi se toarna in craticioara.

Se adauga repede zaharul si se amesteca totul laolalta cu o lingura de lemn. Se micsoareaza focul, dar se continua amestecarea pana amestecul devine fin si translucid si incepe sa desprinda de peretii cratitei. Se rastoarna intr-un bol.

Odată ce amestecul s-a răcit uşor, se adaugă treptat, puţin câte puţin, ouăle, bătându-se din când în când. Se începe cu o lingură de lemn, apoi se continuă cu mixerul atunci când amestecul este mai moale. Acesta ar trebui să fie fin şi elastic şi să se desprindă cu uşurinţă de pe lingura de lemn. Dacă atinge acest nivel înainte de a adăuga toate ouăle, nu se mai adaugă restul, pentru că amestecul va fi prea subţire ca să mai fie şpriţat.

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se tapetează cu hârtie de copt două tăvi, se pune cu lingura aluatul într-un şpriţ de aproximativ 1,5cm. Se trasează 12 linii de compoziţie, lungi cam de 12 cm.

Se umezesc degetele şi se nivelează moţurile de aluat de la capete. Se coc 20-25 de minute, până devin aurii şi ferme. Se răcesc şi se desfac în două.

Pentru glazură, se amestecă zahărul pudră cu o lingură de apă, o linguriţă extract de vanilie şi o linguriţă de cafea, glazura ar trebui să fie destul de subţire ca să poată fi întinsă pe ecleruri, dar nu atât de subţire încât să curgă. Se întinde pe jumătăţile de deasupra ale eclerurilor.

Se bat smântână, cafeaua, extractul de vanilie şi zahărul pudră rămas; umplutura se şpriţează în ecleruri. Se aşază jumătăţ ile de deasupra cu grijă şi se servesc.

Ecleruri cu cappuccino

Ecleruri cu cappuccino

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.