Eclere cu crema si stafide

Printeaza

Eclere cu crema si stafide din: oua, faina, unt, apa, sare, zahar, amidon, lapte, capuccino, stafide, ciocolata.

Ingrediente:Eclere _cu_crema_si_stafide

Pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 50 g unt
  • 100 ml apă
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura şi decor:

  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 70 g amidon
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 plic cappuccino
  • 2 linguri stafide
  • 50 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, pui la fiert apa, untul şi sarea, iar când amestecul clocoteşte, pui toată făina şi amesteci energic, până când aluatul se adună sub forma unei sfere.

Il laşi să se mai răcească 5-10 minute, după care încorporezi ouăle, unul câte unul. In tava tapetată cu hârtie de copt, pui cu un poş bastonaşe de 7-8 cm, cu distanţă de 5 cm între ele.

Le coci în cuptorul preîn-călzit, la foc iute 5 minute, după care alte 15-20 de minute la foc mediu, până se rumenesc.

Pentru umplutură, mucezi cele 3 gălbenuşuri cu 75 g zahăr, amidonul şi laptele rece, după care pui vasul la bain-marie şi amesteci până se îngroaşă crema.

Iei crema de pe foc şi încorporezi zahărul vanilinat, stafidele şi albuşurile, în prealabil bătute la bain-marie împreună cu restul de zahăr.

Topeşti la bain-marie ciocolata şi o amesteci împreună cu praful de cappuccino. Tai pe orizontală eclerurile şi le umpli cu cremă. Le decorezi cu glazura călduţă.

Eclere cu crema si stafide

Eclere _cu_crema_si_stafide

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.