Eclere cu crema de cafea si frisca

Printeaza

Eclere cu crema de cafea si frisca din: apă, ulei, faina, oua, sare, frisca lichida, zahăr, cafea măcinată fin, zahăr pudră, apă caldă, topping caramel.

Ingrediente:

  • 260 ml apă
  • 100 ml ulei
  • 200 g făină
  • 5 ouă
  • 1 vârf de cuţit de sare

Pentru cremă:

  • 250 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri cafea măcinată fin

Pentru glazură:

  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri apă caldă
  • 50 g topping caramel

Mod de preparare:

Frişca lichidă o pui pe foc cu za­hărul şi cafeaua. Amesteci bine şi o aduci la punctul de fierbere, dar să nu dea în clocot.

O laşi să se răcească şi o dai la frigider peste noapte.

Pentru aluat, pui apa la fiert cu sarea şi uleiul.

Când dă în clocot, adaugi toată făina odată şi amesteci cu lingura de lemn până se desprinde de pe pereţii vasului.

O laşi să se răcească.

Pui aluatul într-un castron şi încor­porezi treptat în cocă, cu mixerul, ouăle, amestecând după fiecare ecler în glazură şi-l aşezi deasu- până când aluatul devine neted şi pra cremei, lucios.

Umpli cu poş un aluat şi pui benzi de 10 cm lungime într-o tavă unsă cu puţin unt.

Le coci în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute. Scoţi crema din frigider şi o baţi bine cu mixerul.

Desprinzi de pe hârtie eclerele şi le laşi să se răcească pe un grătar, după care le tai în jumătate, pe lungime.

Pui cremă în poş şi umpli partea de jos.

Amesteci apa cu zahărul şi toppingul de caramel, ameste­când până devine lucioasă.

Introduci capacul de la ecler in glazura si-l asei deasupra cremei.

Eclere cu crema de cafea si frisca

Eclere_cu_crema_de_cafea_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.