Eclere cu ciocolata si vanilie

Printeaza

Eclere cu ciocolata si vanilie din: apa, lapte, unt, faina, oua, sare, păstaie de vanilie, zahar, cacao, amidon, frisca, ciocolată neagră, ciocolată albă, drajeuri mici de ciocolată.

Ingrediente pentru aluat:Eclere cu ciocolata si vanilie

  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte rece
  • 125 g unt
  • 150 g făină
  • 5 ouă
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 l lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură amidon
  • 250 g frişcă

Ingrediente pentru decor:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată albă
  • drajeuri mici de ciocolată

Mod de preparare:

Pentru aluat, pui la fiert apa, laptele, untul şi sarea. Când amestecul clocoteş­te, pui toată făina şi ames­teci energic, până când se formează o sferă de aluat care se desprinde de pe­reţii vasului. Incorporezi pe rând ouăle, amestecând din nou ener­gic.

Pui aluatul într-un poş sau într-o pungă tăiată la un colţ şi apoi aşezi în tavă bucăţi de aluat lungi de circa 8 cm, la distanţă de 6-7 cm unele de altele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 10 minute, apoi bentru alte 10 minute la foc mediu.

Pentru cremă, freci găl­benuşurile împreună cu zahărul, amidonul şi pudra de cacao. Fierbi laptele cu păstaia de vanilie. După 5 minute, scoţi păstaia şi torni cu grijă laptele peste crema de gălbenuşuri afla­tă într-o oală.

Pui vasul pe baie de aburi şi fierbi crema până se îngroaşă şi se desprinde de pereţii vasului, amestecând cu telul. Tai eclerurile în jumăta­te, pe orizontală. Pui crema călduţă într-un poş sau într-o seringă de patiserie şi umpli jumătăţile de ecler.

După ce s-au răcit, pui deasupra frişcă, tot cu aju­torul cornetului de ornat. Acoperi eclerurile cu capa­cele lor şi glazurezi cu cio­colată topită la bain-marie. ţât timp glazura e încă moale, presari drajeuri de ciocolată. Consumi ecle­rurile după ce le-ai păstrat în frigider pentru 2 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.