Duo de ciocolata

Printeaza

Duo de ciocolata din: ciocolata, lapte, gelatina, frisca, fructe, scortisoara.

Ingrediente:Duo de ciocolata

  • 85 g ciocolată cu lapte
  • 50 ml lapte
  • 1/2 foaie gelatină
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 2,5 linguriţe rase de scorţişoară
  • 130 g ciocolată neagră
  • 100 ml lapte
  • o foaie gelatină
  • 200 ml frişcă lichidă
  • fructe de pădure
  • ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru spuma de ciocolată cu lapte se pune gelatina 10 minute în apă rece. Ciocolata se pune la topit la bain-marie, laptele se clocoteşte, se trage de pe foc şi i se pune gelatina scursă de apă.

Apoi se adaugă în trei reprize ciocolata topita şi scorţişoara. Se bate frişca foarte rece şi se adaugă în trei reprize, se toarnă într-un cerc de metal aşezat într-o tavă şi se dă la rece pentru o oră.

Pentru spuma de ciocolată neagră, se procedează la fel şi, după ce s-a încorporat şi frişca, se scoate tava cu cercuri de metal umplute pe jumătate cu spuma de bază şi se toarnă spuma de ciocolată neagră.

Se lasă cel puţin o oră la frigider, dar se poate lăsa şi de pe o zi pe alta.

Se serveşte cu decor de ciocolată şi fructe de pădure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.