Dulciuri de Crăciun

Printeaza

O retete delicioasa de dulciuri de Craciun din: faina, unt, zahar, zeama de portocale, apa, ulei de floarea soarelui, sare si zahar tos.

Ingrediente:Dulciuri de Crăciun

  • 600 g faină albă
  • 100 g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 5 linguri zeamă de portocale
  • 3 linguri apă
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • 1 linguriţă sare

pentru decor:

  • zahăr tos

 

Mod de preparare:

Amestecă untul şi faina cu furculiţa. Când s-au ameste­cat bine, adaugă sarea, zahărul, zeama de portocale, apa rece de la frigider şi frământă.

Intinde aluatul cu sucitorul, având grijă să nu-l atingi cu mâinile, şi îndoaie-l în două. Repetă operaţiunea de încă două ori şi pune aluatul în congelator ca să se răcească foar­te bine.

Intinde aluatul într-o foaie foarte subţire şi taie-l fâ­şii pe diagonală, apoi romburi. Crestează fiecare romb pe mijloc.

Prăjeşte-le în ulei încins până când devin aurii. Scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă bine de ulei. Presară-le cu zahăr tos si serveste-le fierbinţi.

Dulciuri de Crăciun

Dulciuri de Crăciun

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.