Dulceturi: Dulceata de gutui

Printeaza

Dulceata de gutui din: zahar, apa, gutui, zahar vanilat si zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 3 cani zahar
  • 2 litri apa
  • 1, 5 kilograme gutui
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Spala bine gutuile, taie-le in jumatati si curata-le de samburi si zonele din mijloc. Clateste-le bine ca sa nu mai ramana urme de mizerie. Taie-le in bucati nu foarte mici.

Intr-o cratita amesteca zaharul cu apa, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Pune-le pe foc pana cand mixul incepe sa fiarba, apoi adauga bucatile de fruct.Lasa-le sa fiarba pana cand siropul din cratita are aspectul unui jeleu iar bucatile de gutui s-au inmuiat. Ia cratita de pe foc.

In paralel incalzeste in apa calda cateva borcane . Dupa ce acestea s-au infierbantat, pune in ele dulceata de gutui, apoi acopera-le cu capace care sa se inchida etans. Pregateste o cratita cu apa care sa dea in clocot, iar pe fundul acesteia pune un prosop de bucatarie.

Aseaza borcanele in cratita si lasa-le sa fiarba 10-15 minute. Dupa aceea ia cratita de pe foc si lasa borcanele sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, pune-le in camara.

Dulceata de gutui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna dulceata de gutui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.