Dulceaţă de tomate

Printeaza

Se opă­resc în apă clocotită 2 kg roşii mici. Se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se cres­tează pe lung 1 baton de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului.

Intr-o cratiţă mare se amestecă 1 kg zahăr cu 300 ml apă rece şi se fierbe siropul; când zahărul s-a dizol­vat complet se adaugă miezul şi batonul de va­nilie.

Apoi se adaugă roşiile, 200 ml suc de mere şi sucul de la 1 lămâie. Se fierbe la foc iute cca 10 min., ames­tecând continuu. Roşiile trebuie să devi­nă transparente.

Se scoate batonul de vanilie şi se toarnă dulceaţa în borcane. Cantitatile sunt pentru 2 borcane.

Dulceaţă de tomate

Dulceaţă de tomate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.