Dulceaţă de soc

Printeaza

O reteta de dulceata de soc din: flori de soc, apa, zahar si lamaie.

Ingrediente:Dulceaţă de soc

  • 1 kg flori de soc
  • 1 l apa rece
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie feliata

 

Mod de preparare:

Speli florile de soc bine, le rupi codiţele şi, împreu­nă cu lămâia feliată le pui la fiert în 1 I apă rece. Le laşi să fiarbă 15 minute, apoi dai deoparte vasul pentru 24 de ore.

După acest timp, strecori printr-un tifon, presezi bine să scurgi toată apa şi pui lichidul să fiarbă cu zahărul, până începe să se îngroaşe.

Dulceaţa, aşa fierbinte, o pui în borcane, pe care le închizi bine şi le laşi să se răcească sub o pătură. Este un medicament minunat în caz de răceală sau contra tusei.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.