Dulceata de prune cu ciocolata

Printeaza

Dulceata de prune cu ciocolata din: prune, lamaie, zahar si praf de ciocolata amaruie.

Ingrediente:

  • 1 1/2 prune
  • 1 lamaie
  • 500 g zahar gelifiant (2:1)
  • 40 g praf de ciocolata amaruie

 

Mod de preparare:

Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se pasează şi se ameste­că împreună cu sucul de la o lămâie şi 500 g zahăr gelifiant (2:1). Compoziţia se aşază într-o cratiţă mare şi se dă în clocot, ameste­când. Se lasă să mai clocotească 4 minute.

Se adaugă 40 g praf de ciocola­tă amăruie şi se înglobea­ză. Se toarnă dulceaţa în bor­cane clătite cu apă fierbinte şi se închid ermetic. Se lasă să stea pe capac cca 10 min. Se întorc apoi borcanele şi se lasă să se răcească.

Dulceata de prune cu ciocolata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Chiar arata bine dulceata de prune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.