Dulceaţă de pepene galben

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, apa si zahar vanilat.

Ingrediente :Dulceata de pepene galben

  • 1 pepene galben
  • 1 kg zahăr
  • 800 ml apă
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare :

Pui apa împreună cu zahărul şi zahărul vanilat într-o cratiţă, la fiert. Separat, cureţi pepenele, îi îndepărtezi seminţele şi îl tai cuburi.

Cand siropul a inceput sa fiarba adaugi cuburile de pepene. Lasi fructele sa fiarba la foc mic. Pui dulceata fierbinte in borcane, le capsezi si le pastrezi in camara.

Dulceaţă de pepene galben

Dulceata de pepene galben

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta

Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta (VIDEO)

Dulceata de capsuni cu menta: Ingrediente: 1 kg căpşuni curăţate de codiţe şi spălate 1 kg zahăr gelifiant 1 legătură mentă verde sucul de la o lămâie Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta:     Pofta buna! Poate te intereseaza si: Spuma de branza cu dulceata de capsuni   Spuma de branza cu […]

Dulceata de cactus

Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam din: flori de salcam, apa, lamaie, cardamom, zahar. Ingrediente: 150 g flori de salcâm 500 ml apa 1/2 lamaie cardamom 60 g zahar gelfix   Mod de preparare: Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la 1/2 lămâie […]

Dulceata de salcam cu cardamom 

Dulceata de salcam cu cardamom

Dulceata de salcam cu cardamom din: flori de salcam, apa, lamaie, cardamom. Ingrediente: 150 g flori de salcâm 500 ml apa 1 lamaie cardamom 60 g zahar     Mod de preparare: Se spală 150 g flori de salcâm, se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la 1 lămâie şi 1 vârf de […]

Dulceata din flori de bujor

Dulceata din flori de bujor

Dulceata din flori de bujor din: petale de bujori, lamai, apa, zahar. Ingrediente: 200 g petale de bujori 2 lamai 1 l apa 1 kg zahar     Mod de preparare: Se trec florile de bujori printr-un jet de apă şi se lasă să se scurgă pe un prosop. Se cântăresc 200 g de petale, se […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.