Dulceata dulce de caise

Printeaza

Dulceata dulce de caise din: caise, zahar, lamaie, bicarbonat.

Ingrediente:Dulceata dulce de caise

  • 1,5 kg caise
  • 1 kg zahăr
  • 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

 

 

Mod de preparare:

Spălăm fructele şi le curăţăm de coajă. Alegem fructele sănătoase, nu prea coapte şi de mărime mijlocie. Scoatem sâmburii şi le punem astfel pregătite într-un vas cu 2 l apă, în care s-a desfăcut 1 linguriţă de bicar­bonat de sodiu.

Ţinem numai 2 minute, apoi scoatem, spălăm în doua ape reci şi le punem în siropul de zahăr bine legat. Facem siropul dintr-un kg de zahăr şi 2 pahare mari de apă.

Lăsăm fructele să stea în sirop pe marginea plitei 15 min, timp nece­sar ca să lase sucul din ele.

Fierbem dulceaţa la foc viu, spumuim de mai multe ori, iar când fierberea nu mai este liberă, ci poticnită, punem lămâia tăiată felii subţiri şi mai fierbem la foc mic doar 15 mm.

Lasam sa se răcorească până a doua zi, după care punem cu lingura dulceaţa în bor­cane şi legăm cu celofan. Păstrăm în cămara bine aerisită.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.