Dulceata de dovlecei

Printeaza

O reteta de dulceata de dovlecei, zahar, lamaie si zahar vanilat.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente: Dulceata de dovlecei

  • 1 farfurie adâncă plină cu dovlecei tăiaţi cubuleţe
  • 1 kg zahăr
  • 300 ml apă
  • 1 lămâie
  • 2-3 pliculeţe zahăr vanilat

 

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă şi de seminţe, îi tai cubuleţe, îi pui în apă clocotită şi-i fierbi 5 minute, îi scurgi şi-i pui din nou la fiert în apă clocotită pentru 5 minute.

Ii strecori iar, îi treci sub un jet de apă rece şi-i laşi într-o strecurătoare să se scurgă.

Fierbi zahărul cu apa până se leagă, iei spuma şi adaugi dovleceii tăiaţi cubuleţe şi zahărul vanilat.

Laşi să fiarbă dulceaţa pe foc mic şi la final pui zeama de lămâie, mai dai într-un clocot şi dai cratiţa deoparte.

Pui dulceaţa călduţă în borcane şi le pui capace sau le acoperi cu bucăţi de celofan.

Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de dovlecei
  • dulceata de dovlecel
  • Gem de dovlecei
  • dulceata de dovlecei cu lamaie
  • dulceata de bostanei
  • dulceata de dovlecei reteta
  • dulceata de dovlecei mod de preparare
  • dulceata de dovlecel reteta
  • dulceta dovlecel masura farfurie

1 comentariu

  1. Este foarte buna dulceata de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.