Dulceata din portocale

Printeaza

Dulceata din portocale

Se punDulceata din portocale la fiert 3-4 portocale mari întregi, cu tot cu coajă. Când intră furculiţa uşor în ele, se scot şi se lasă să se răcească, apoi se taie sferturi şi fiecare sfert în două sau trei. Se pune apoi la fiert 1 kg zahăr cu 1 pahar din zeama în care au fiert portocalele. Când a dat în clocot, se adaugă 1 baton de vanilie şi sucul de la 1 lămâie.

Când siropul este aproape legat, se adaugă portocalele şi se lasă să fiarbă câteva clocote. Se scoate batonul de vanilie şi se lasă să se răcească, apoi se toarnă în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.