Dulceaţă din fructe de soc

Printeaza

Dulceaţă din fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 1 kg fructe de soc
  • 1 kg zahar
  • 150 ml apa
  • 3 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Rupi fructele de soc negre de pe crenguţe, le trecii prin- tr-un jet de apă rece şi laşi jumătate de oră să se scur­gă. într-un vas pui apa să fiarbă cu zahărul până se formează un sirop gros.

Adaugi fructele şi laşi să fiarbă amestecând uşor, pentru a nu zdrobi bobiţele. După 35 de minute, torni sucul de lămâie şi laşi pe foc 5-10 minute. Pui dulceaţa fierbinte în borcanele sterilizate.

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Ciudata dulceata asta, nu am auzit si nici nu am gustat asa ceva 🙂

  2. SI unde-i poza?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.