Dulceata din flori de salcam
PrinteazaDulceata din flori de salcam din: flori de salcam, apa, lamaie, cardamom, zahar.
- 150 g flori de salcâm
- 500 ml apa
- 1/2 lamaie
- cardamom
- 60 g zahar
- gelfix
Mod de preparare:
Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la 1/2 lămâie şi 1 vârf de cuţit cardamon măcinat. Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr şi se mai fierb 10 minute.
Se adaugă 2 linguri gelfîx cu pectină (2:1) şi se mai fierb 4 minute. Se ia de pe foc, se amestecă compoziţia cu 1 praf conservant, se toarnă în borcane sterilizate şi se lasă la loc uscat.
Pofta buna!