Dulceata delicioasa de pere cu ghimbir si scortisoara

Printeaza

Dulceata delicioasa de pere cu ghimbir si scortisoara din: lămâi, pere, ghimbir, zahăr, Gelfix, scorţişoară.

Dulceata_delicioasa_de_pere_cu_ghimbir_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 3 lămâi
  • cca. 1,2 kg pere
  • 40 g ghimbir proaspăt
  • cca. 1 kg zahăr
  • 1 plic Gelfix
  • 2 batoane scorţişoară

Mod de preparare:

Se stoarce sucul de la lămâi. Se spa­lă perele, se decojesc, se taie sferturi şi se golesc de sâmburi; se taie mărunt şi se amestecă imediat cu suc de lămâie. Se spală perele, se golesc de sâmburi şi pulpa se taie bucăţi; se amestecă imediat cu suc de lămâie; se pasează.

Se decojeşte ghimbirul, se taie cuburi şi se înglobează în compoziţia de pere.

Se cântăreşte piureul de fructe şi se potriveşte cantitatea de zahăr şi de gel­fix, conform indicaţiilor de pe ambalajul acestuia. Se amestecă totul şi se adaugă scorţişoară.  Se dă în fiert amestecând continuu şi se lasă apoi să fiarbă 1 min.

Se scot batoanele de scorţişoară. Se toarnă în borcane şi se închid.

Dulceata delicioasa de pere cu ghimbir si scortisoara

Dulceata_delicioasa_de_pere_cu_ghimbir_si_scortisoara

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am maincat de ceva vreme dulceata de pere, cam de multa vreme

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.