Dulceata delicioasa de coacaze cu portocale

Printeaza

Dulceata delicioasa de coacaze cu portocale din: portocale, coacăze roşii, sare de lămâie, un plic de Gelfix, zahăr.

Dulceata_delicioasa_de_coacaze_cu_portocale

Ingrediente:

  • 1 kg de portocale
  • 500 g coacăze roşii
  • 5 g de sare de lămâie
  • un plic de Gelfix
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Se decojesc şi se curăţă de pieliţele albe cca 1 kg de portocale: pulpa obţinută trebuie să cântărească cca 400 g. Se amestecă 500 g coacăze roşii cu un pliculeţ (5 g) de sare de lămâie.

Se adaugă conţinutul unui plic de Gelfix amestecat în prealabil cu 2 linguri zahăr.

Se pune vasul la foc mare şi, când clocoteşte, se stre­coară şi se adaugă restul de zahăr. Se lasă să mai fiarbă 1 min. ameste­când. Se ia de pe foc şi se înglobează pulpa de portocale.

Se toarnă dulceaţa în borcanele pregătite şi se închid ermetic. Se aşază cu gura în jos şi se lasă aşa cca 5 min.

Dulceata delicioasa de coacaze cu portocale

Dulceata_delicioasa_de_coacaze_cu_portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.